Παραλίες

Η Σιθωνία διαθέτει θαυμάσιες παραλίες, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε καθαρά νερά και να χαλαρώσετε κάτω από το ζεστό ήλιο. Κοντά στη Σάρτη βρίσκεται η παραλία του οικισμού, η οποία διαθέτει ρηχά νερά και είναι ιδανική για παιδιά. Μπορείτε επίσης ν’ απολαύσετε το μπάνιο σας στην Αχλάδα, τον Τρανό Αϊ Νικόλα, τον Τουρκολιμνιώνα και την Κληματαριά. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε την παραλία “Καβουρότρυπες”, η οποία είναι εκπληκτικής ομορφιάς με καταπράσινα νερά, πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό και γκρίζους βράχους που σχηματίζουν κολπίσκους όπου βρίσκεται χαραγμένη μια γοργόνα, ιδανική για τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες.

Άλλες όμορφες παραλίες της Σιθωνίας θ’ ανακαλύψετε στην Τορώνη, το Διαπόρτι, το Αζάπικο, την Ελιά, την Καλόγρια, το Καλαμίτσι, την Κορτέσα, τον Παράδεισο, το Καρύδι με τα πολλά πεύκα και τη Μπανάνα που διαθέτει beach bar.

Απέναντι από τη Σάρτη βρίσκεται το Άγιο Όρος, μια μοναστική περιοχή γνωστή για τη φυσική ομορφιά και την πνευματική αύρα της. Η επίσκεψη και η διαμονή στα μοναστήρια επιτρέπεται μόνο στους ενήλικες άνδρες. Στο Άγιο Όρος σάς προτείνουμε να επισκεφθείτε τα παραθαλάσσια θέρετρα της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, καθώς και το νησάκι της Αμμουλιανής, στο οποίο μπορείτε να μεταβείτε με εκδρομικό καραβάκι από την Ουρανούπολη.